Catawiki biedt unieke kans om eigenaar te worden van een luxe auto

Voor elke autoliefhebber die altijd al een exclusieve auto heeft willen kopen, biedt Catawiki nu de exclusieve mogelijkheid om dit te doen. Het toonaangevende online platform voor unieke objecten heeft 31 auto’s zonder minimumstartprijs, ook wel een ‘no reserve price’ veiling, online gezet om te veilen. Vier daarvan zijn luxe auto’s: een Ferrari Testarossa (1991), een Lamborghini Urraco P250 (1974), een Porsche 930 Turbo (1984) en een Mercedes 220A W187 coupé (1955). Vanaf dit jaar organiseert Catawiki maandelijks no reserve price veilingen in de categorieën ‘klassieke auto’ en ‘youngtimer’ waarin geboden kan worden vanaf €1. De vier oldtimers die Catawiki deze maand aanbiedt hebben een gezamenlijke waarde van €545.000, en de veiling staat open tot 2 juni.

Over deze unieke en zeldzame auto’s

  • De Ferrari Testarossa (1991) sportwagen is een van de meest iconische Italiaanse ontwerpen en de ultieme droom van vele autoliefhebbers. Dit model heeft nog steeds alle originele onderdelen, is in goede staat en heeft een geschatte minimumwaarde van €110.000,-.
  • De Lamborghini Urraco P250 (1974) sportwagen, ontworpen door Marcello Gandini, werd in 1970 op de Turijnse autoshow gepresenteerd en was pas in 1973 te koop. De auto was een zogenaamde 2+2 en aangezien er slechts 520 Lamborghini Urraco P250’s van Lamborghini werden geproduceerd, is deze auto zeer uniek. De geschatte minimumwaarde is €110.000,-.
  • Hoewel de Porsche 930 Turbo (1984) al uit 1984 komt, is hij nog steeds in goede staat. 21 jaar geleden werd hij vanuit Duitsland naar Nederland gebracht en hij heeft slechts 72.000 km op de teller staan. Een zeldzame, klassieke Porsche in goede staat. De auto heeft een geschatte minimumwaarde van €125.000,-.
  • De vierde auto waar op geboden kan worden, is de Mercedes 220A coupe (1955). Mercedes produceerde tussen 1951 en 1955 slechts 18.514 exemplaren van de W187, waaronder niet meer dan 2.275 cabrio’s en 85 coupes, waarvan deze auto er één is. Dit maakt dit model een van de meest unieke en zeldzame Mercedes-modellen die ooit geproduceerd zijn. De geschatte minimumwaarde is €200.000,-.
    Doordat alle auto’s worden beoordeeld en goedgekeurd door Catawiki’s in-house experts, wordt een kwalitatief hoogstaand aanbod gegarandeerd.

Sander Houdel, in-house auto-expert bij Catawiki: “Het doel van Catawiki is om iedereen de mogelijkheid te geven om unieke en zeldzame objecten te kopen waar ze een passie voor hebben. In dit geval de auto van hun dromen. Terwijl andere veilinghuizen zelden een no reserve price veiling van dure klassieke auto’s organiseren, brengt Catawiki hier verandering in. We zijn blij om te zien dat steeds meer verkopers ons platform gebruiken om exclusieve auto’s te veilen. Dit toont aan dat verzamelaars van hoogwaardige auto’s ons aanbod volgen en veilig aankopen doen op Catawiki. Met ons professionele team van in-house experts kunnen we met trots de hoge kwaliteit van elke auto die geveild wordt garanderen. Bij Catawiki streven we ernaar om de belangrijkste aanbieder te worden in de klassieke auto-industrie.”

Over Catawiki
Catawiki is in 2008 opgericht in Assen, Nederland. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid van een kleine start-up naar een van de grootste online marktplaatsen voor ongebruikelijke, onverwachte en unieke objecten. Catawiki biedt op zijn online platform bijzondere objecten aan, aan internationale kopers met een gedeelde passie voor het bijzondere. Iedere week organiseert Catawiki 300 verschillende veilingen met meer dan 50,000 nieuwe objecten in meer dan 80 categorieën, waaronder kunst, design, mode, verzamelwaardige objecten en klassieke auto’s.

Catawiki stelt hoge eisen aan authenticiteit en betrouwbaarheid. Het platform heeft als doel een veilige plek te blijven voor zowel kopers als verkopers. Deze kwaliteit wordt dagelijks gegarandeerd door zo’n 150 gespecialiseerde experts die elk item handmatig selecteren en inspecteren. Alle experts hebben uitgebreide ervaring in hun specifieke categorie en verzekeren daarom dat elk geïnspecteerd object echt bijzonder is. Zo wordt een veilige winkelervaring garandeerd. Ga voor meer informatie naar https://www.catawiki.nl.

Deel dit artikel...

Reacties