Noord-Holland viert Nederlandse Biercultuur

Noord-Holland maakt zich klaar voor de Week van het Nederlandse Bier. In heel Noord-Holland worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 16 t/m 26 mei tal van bieractiviteiten georganiseerd door cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties.

Zo wordt ‘De Week’ traditiegetrouw geopend met het Nederlands Bierproeffestival van 16 t/m 18 mei in de Haagse Grote Kerk. Ook daarna kan men nog tot en met 26 mei in o.a. Amersfoort, Amstelveen, Bergen, Beverwijk, Blaricum en Haarlem het Nederlandse bierlandschap verkennen tijdens diverse bierproeverijen o.a. een High Beer, bierfestivals, bierspeurtochten- en biertours zoals een Bokkentocht, een bier en wijn battle en open dagen bij brouwerijen. Tot slot worden er diverse COLLAB Brews gelanceerd in Amsterdam, Hilversum en Amstelveen. Brouwerijen fabriceren in duo’s eenmalig een nieuw bier. Het nieuwe bier wordt gepresenteerd tijdens de Week. Voor een overzicht van alle activiteiten en meer informatie over deelname: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Veel bieractiviteiten
De Week van het Nederlands Bier verbindt dit jaar alle twaalf provincies met een grote hoeveelheid aan bruisende bieractiviteiten. Van 16 tot en met 26 mei ontdekken liefhebbers de veelzijdigheid van bier door heel Nederland. Brouwerijen, cafés, restaurants en andere organisaties zorgen iedere dag voor diverse bieractiviteiten.

Dyann van Alderen (voorzitter Week van het Nederlandse Bier): “Nederland bruist! Er zijn deze editie weer heel veel activiteiten aangemeld. De Nederlandse biermarkt blijft groeien en dit zien we terug in de grote diversiteit aan activiteiten door heel Nederland. Goed om te zien dat ook deze activiteiten aandacht besteden aan de huidige trends: verantwoordelijk omgaan met alcohol én natuurlijk meer bier, met minder alcohol. Wij zijn trots dat Nederland als bierland blijft innoveren en met activiteiten in alle twaalf provincies is er altijd een activiteit dichtbij.”

Mega COLLAB Brew
Op vrijdag 17 mei worden, in het kader van de Week van het Nederlandse Bier, voor het eerst de landelijke Collaboration Brews gelanceerd bij verschillende brewpubs, cafés en proeflokalen door het hele land. Maar liefst 42 brouwerijen doen mee aan deze bieractiviteit van organisator CRAFT. Door middel van een trekking zijn er begin maart 21 duo’s gevormd. Elk duo heeft een opdracht meegekregen in de vorm van een brede biersuggestie zoals ‘Tropische verrassing’ en ‘Er is niks mis met een klassieker’ of ‘Peper en thee’. De afgelopen weken werkten de duo-brouwerijen nauw samen om een bier te brouwen. Het nieuwe bier wordt door beide brouwerijen op de markt gebracht. Daarnaast zullen de deelnemende brouwerijen tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen van 24 t/m 26 mei ook de mogelijkheid bieden de bieren te proeven.

De landelijke lancering van de COLLAB Brew vindt plaats op vrijdag 17 mei om 11.00 uur bij Brouwerij Kompaan in Den Haag. De collabs zijn daar vervolgens ook te proeven bij een aansluitende lunch.

Foto: Week van het Nederlandse Bier

Deel dit artikel...

Reacties